Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 120 ml Vývar drůbeží
- 45 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Ořechy burské pražené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Citronová tráva
- 5 ks Limetka kafrová
- 2 ks Limetka kafrová
- 1 ks Galgan
- 6 ks Koriandr celý
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 20 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 4590.9 mg
- Vláknina 13620.5 mg
- Vitamín A 13620.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 365.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kari pastu nakrájíme nahrubo citronovou trávu a oloupaný galgán, nasekáme listy kafrových limetek, pokrájíme šalotky a chilli papričky bez semínek. Vše vložíme do mixéru, přidáme kurkumu, krevetovou pastu, česnek a koriandrové kořeny a zpracujeme na hladkou pastu.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vsypeme rozdrcený česnek a na mírném ohni jej osmahneme dozlatova. Přidáme hotovou kari pastu a za stálého míchání cca 0.5 minuty prohřejeme. Vložíme vykostěná kuřecí prsa nakrájená na kousky a necháme je ve směsi důkladně obalit. Zalijeme vývarem a rybí omáčkou, přisypeme cukr a za stálého míchání cca 2 minuty povaříme.
-
3
Citronovou trávu rozkrojíme a rozdrtíme. Listy kafrových limet svineme do ruliček a napříč nakrájíme na prstýnky. Obojí přidáme ke směsi v pánvi a zvolna vaříme cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přidat vodu.
-
4
Z hotové omáčky vyjmeme kousky citronové trávy, pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými lístky, snítkami koriandru, nadrobno nasekanými praženými arašídy a podáváme.