Marinovaná grilovaná makrela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 43 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 38.4 mg
- Vláknina 1454 mg
- Vitamín A 1454 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté makrely osušíme a po obou stranách do ryb nařízneme několik zářezů.
-
2
V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekanou čerstvou majoránkou, solí a pepřem.
-
3
Makrely urovnáme do ploché mísy a zalijeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce marinovat nejméně 30 minut.
-
4
Makrely rozložíme na grilovací plech a v troubě pod rozehřátým grilem z každé strany grilujeme asi 6 minut dozlatova. Během grilování potřeme ryby marinádou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.