Marinovaná grilovaná makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 38.4 mg
  • Vláknina 1454 mg
  • Vitamín A 1454 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté makrely osušíme a po obou stranách do ryb nařízneme několik zářezů.

  • 2

    V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekanou čerstvou majoránkou, solí a pepřem.

  • 3

    Makrely urovnáme do ploché mísy a zalijeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce marinovat nejméně 30 minut.

  • 4

    Makrely rozložíme na grilovací plech a v troubě pod rozehřátým grilem z každé strany grilujeme asi 6 minut dozlatova. Během grilování potřeme ryby marinádou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu