Salát s hovězím masem a houbami shitake
Suroviny
- 675 g Hovězí maso zadní
- 225 g Shiitake houby
- 175 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát římský
- 2 stroužek Česnek
- 0.05 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 97.9 mg
- Draslík 743.7 mg
- Vláknina 11103.5 mg
- Vitamín A 11103.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
-
3
Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
-
4
Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.