Sirupový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Cukr krupice
  • 125 g Strouhanka
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 90 ml Sirup Golden
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.

  • 2

    V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.

  • 3

    Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.

  • 4

    Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.

Komentáře k receptu