Sirupový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 26 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
-
2
V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
-
3
Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
-
4
Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.