Makarony s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí maso
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1281 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1040.5 mg
  • Vláknina 12292.2 mg
  • Vitamín A 12292.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli.

  • 2

    Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme.

  • 3

    Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a na tenká kolečka nakrájené chilli papričky. Na mírném ohni vše vaříme 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem.

  • 4

    Uvaříme těstoviny.

  • 5

    Maso nakrájené na proužky opečeme na zbylém oleji.

  • 6

    Oloupeme rajčata a nakrájíme je.

  • 7

    Do omáčky vlijeme smetanu a dobře promícháme.

  • 8

    Maso, rajčata, celer a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem.

Komentáře k receptu