Makarony s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Krůtí maso
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 500 g Špagety, Makarony
- 150 g Sýr Parmezán
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1281 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1040.5 mg
- Vláknina 12292.2 mg
- Vitamín A 12292.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli.
-
2
Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme.
-
3
Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a na tenká kolečka nakrájené chilli papričky. Na mírném ohni vše vaříme 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem.
-
4
Uvaříme těstoviny.
-
5
Maso nakrájené na proužky opečeme na zbylém oleji.
-
6
Oloupeme rajčata a nakrájíme je.
-
7
Do omáčky vlijeme smetanu a dobře promícháme.
-
8
Maso, rajčata, celer a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem.