Omelety s vařenou zeleninovou směsí
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 600 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 400.2 mg
- Draslík 107.2 mg
- Vláknina 7572.4 mg
- Vitamín A 7572.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninovou směs vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Z másla s mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech mléko a alespoň 10 minut povaříme. Poté necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlé směsi zašleháme žloutky, muškátový květ, sůl, jemně nasekanou petrželovou nať a okapanou zeleninu. Směs vymícháme a přidáme do ní pevný sníh z bílků.
-
4
Z těsta na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách omelety, které před podáváním sypeme strouhaným sýrem.