Omelety s vařenou zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 600 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 400.2 mg
  • Draslík 107.2 mg
  • Vláknina 7572.4 mg
  • Vitamín A 7572.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninovou směs vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Z másla s mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech mléko a alespoň 10 minut povaříme. Poté necháme vychladnout.

  • 3

    Do vychladlé směsi zašleháme žloutky, muškátový květ, sůl, jemně nasekanou petrželovou nať a okapanou zeleninu. Směs vymícháme a přidáme do ní pevný sníh z bílků.

  • 4

    Z těsta na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách omelety, které před podáváním sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu