Kotlíkový guláš s nočky
Suroviny
- 250 g Cibule
- 20 g Česnek
- 30 g Paprika mletá sladká
- 900 g Brambory
- 375 g Hovězí maso přední
- 750 g Vepřový bok
- 100 g Tuk
- 40 g Sůl
- 1 g Kmín celý
- 1 g Pepř černý mletý
- 400 g Lečo sterilované
- 15 g Feferony
- 80 g Vejce slepičí
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1871 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 120.6 mg
- Draslík 894 mg
- Vláknina 9237 mg
- Vitamín A 9237 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
-
3
Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
-
4
Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
-
5
Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
-
6
Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
-
7
Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.