Vajíčkový salát se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 100 g Mrkev sterilovaná
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 120 g Okurka salátová
  • 150 g Majonéza
  • 50 g Kapie sterilovaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 278.8 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 8596.5 mg
  • Vitamín A 8596.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo, všechnu nakládanou zeleninu scedíme a necháme okapat, není-li nakrájená, nakrájíme ji na nudličky (kromě hrášku). Cibuli nakrájíme najemno, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať posekáme nadrobno.

  • 2

    V míse umícháme majonézu s hořčicí, solí, pepřem a kysanou smetanou. Do zálivky vmícháme všechnu zeleninu a sýr. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný petrželovou natí.

Komentáře k receptu