Vajíčkový salát se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 200 g Brambory
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Zakysaná smetana
- 100 g Mrkev sterilovaná
- 100 g Červená řepa sterilovaná
- 120 g Okurka salátová
- 150 g Majonéza
- 50 g Kapie sterilovaná
- 500 ml Voda pitná
- 500 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 28 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 278.8 mg
- Draslík 509 mg
- Vláknina 8596.5 mg
- Vitamín A 8596.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo, všechnu nakládanou zeleninu scedíme a necháme okapat, není-li nakrájená, nakrájíme ji na nudličky (kromě hrášku). Cibuli nakrájíme najemno, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať posekáme nadrobno.
-
2
V míse umícháme majonézu s hořčicí, solí, pepřem a kysanou smetanou. Do zálivky vmícháme všechnu zeleninu a sýr. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný petrželovou natí.