Vepřové žebírko sikulské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 96.5 mg
- Draslík 583.8 mg
- Vláknina 6184 mg
- Vitamín A 6184 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
-
2
Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
-
3
Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme.
-
4
Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme.
-
5
Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme.