Vepřové žebírko sikulské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 10 g Česnek
  • 1 g Kmín celý
  • 1000 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96.5 mg
  • Draslík 583.8 mg
  • Vláknina 6184 mg
  • Vitamín A 6184 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Na tuku od opékání osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.

  • 3

    Do základu přidáme česnek utřený se solí, kmín, vložíme opečená žebírka a krátce podusíme. Potom k žebírkům přidáme překrájené kysané zelí a zvolna dusíme.

  • 4

    Částečně měkká žebírka vyjmeme ze základu a zelí dusíme dál téměř do změknutí. Potom je zahustíme prosátou moukou rozšlehanou v mléce a za občasného promíchání nejméně 20 minut dusíme.

  • 5

    Nakonec do zelí přilijeme smetanu, přisolíme, vložíme podušená žebírka a společně vše prohřejeme.

Komentáře k receptu