Vepřové žebírko s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1512 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 406.1 mg
- Vláknina 1976 mg
- Vitamín A 1976 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
-
2
K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.
-
3
Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
-
4
Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.