Vepřové žebírko s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1512 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 406.1 mg
  • Vláknina 1976 mg
  • Vitamín A 1976 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.

  • 2

    K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.

  • 3

    Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.

  • 4

    Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.

Komentáře k receptu