Koláč převrácený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Tuk rostlinný
  • 425 g Kompot ananasový
  • 50 g Cukr třtinový
  • 75 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 3 dl Voda pitná
  • 5 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 177.2 mg
  • Vláknina 4481.3 mg
  • Vitamín A 4481.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 35.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto.

  • 3

    Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto.

  • 4

    V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut.

  • 5

    Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem.

Komentáře k receptu