Koláč převrácený
Suroviny
- 50 g Tuk rostlinný
- 425 g Kompot ananasový
- 50 g Cukr třtinový
- 75 g Cukr krupice
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Citrony
- 3 dl Voda pitná
- 5 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 90 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 177.2 mg
- Vláknina 4481.3 mg
- Vitamín A 4481.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 35.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto.
-
3
Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto.
-
4
V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut.
-
5
Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem.