S hnědým cukrem pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 2 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 139.6 mg
- Vláknina 5700.5 mg
- Vitamín A 5700.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 160°C předehřejeme troubu a připravíme si velký plech vyložený pečícím papírem.
-
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme solamyl a ocet. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud není směs hustá a hladká.
-
3
Směs rozdělíme na 4 díly a umístíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dost místa. Každý díl rozetřeme do kruhu o průměru 10 cm a pečeme 45 minut. Poté necháme vychladnout.
-
4
Do pánve dáme rybízové želé a pomerančovou šťávu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout 10 minut.
-
5
Každou pavlovu sloupneme z papíru a přendáme na dezertní talíř. Potřeme jogurtem a posypeme malinami. Polijeme ovoce rybízovým želé a podáváme.