S bílou polevou florentýnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 225 g Cukr moučkový
  • 25 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 25 g Třešně kandované
  • 225 g Čokoláda bílá
  • 60 g Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 179.6 mg
  • Vláknina 16350 mg
  • Vitamín A 16350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.

  • 2

    Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.

  • 3

    Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.

Komentáře k receptu