Zelené fazolky a pesto s lasagněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 225 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Těstoviny Lasagne
  • 150 g Pesto
  • 150 ml Créme fraiche
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 230.9 mg
  • Vláknina 5757.3 mg
  • Vitamín A 5757.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé zelené fazolové lusky 5 minut vaříme do měkka ve větším množství vody, po 5 minutách slijeme a necháme vychladnout. Lasagne vaříme ve vroucí vodě, dokud nejsou měkkě, ale přitom pevné na skus, slijeme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, okapané osušíme papírovými utěrkami.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200°C. Zapékací misku s nízkým okrajem potřeme 1 lžící oleje, na dno rozložíme lasagne a polejeme pestem, smíchaným s crème fraîche, 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a větším množstvím pepře. Pesto pokryjeme vrstvou uvařených fazolových lusků, posypeme nakrájenými vlašskými ořechy. Vrstvení opakujeme, končíme vrstvou pesta a poté vložíme na 10 - 15 minut do trouby a a pečeme, až povrch zezlátne. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem

Komentáře k receptu