Grilované tortilly s lilkovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 21 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 679.9 mg
- Vláknina 36681.3 mg
- Vitamín A 36681.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet.
-
2
Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení.