Salát s lososem a špenátem
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Křen
- 1 ks Salát hlávkový
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 hrst Kopr čerstvý
- 2 hrst Špenát listový čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 542.7 mg
- Draslík 841.3 mg
- Vláknina 2031.8 mg
- Vitamín A 2031.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát a listy salátu opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
-
2
V hrnci přivedeme do varu vodu a dáme do něj pařákovou vložku s několika listy salátu, na které položíme plátky lososa. Přikryté vaříme v páře 3 až 5 minut. Vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Zbylé salátové listy a špenát dáme na talíře nebo do mělké mísy.
-
4
Uvařeného lososa nakrájíme na kousky, šalotky oloupeme a jemně nasekáme, oloupaná vejce rozpůlíme na délku. Vše pak dáme na salátové listy a špenát.
-
5
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet a olivový olej, dochutíme křenem, osolíme a opepříme.
-
6
Připravený salát s lososem přelijeme zálivkou a posypeme jemně nasekaným koprem.