Salát s lososem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 hrst Kopr čerstvý
  • 2 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 542.7 mg
  • Draslík 841.3 mg
  • Vláknina 2031.8 mg
  • Vitamín A 2031.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát a listy salátu opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci přivedeme do varu vodu a dáme do něj pařákovou vložku s několika listy salátu, na které položíme plátky lososa. Přikryté vaříme v páře 3 až 5 minut. Vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Zbylé salátové listy a špenát dáme na talíře nebo do mělké mísy.

  • 4

    Uvařeného lososa nakrájíme na kousky, šalotky oloupeme a jemně nasekáme, oloupaná vejce rozpůlíme na délku. Vše pak dáme na salátové listy a špenát.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet a olivový olej, dochutíme křenem, osolíme a opepříme.

  • 6

    Připravený salát s lososem přelijeme zálivkou a posypeme jemně nasekaným koprem.

Komentáře k receptu