Citrusový zmrazený nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 149.9 mg
- Vláknina 4075 mg
- Vitamín A 4075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem.
-
2
Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout.
-
3
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo.
-
4
Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme.
-
5
V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi.
-
6
Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit.
-
7
Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme.