Citrusový zmrazený nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr moučkový
  • 125 g Žervé
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Limetka
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 149.9 mg
  • Vláknina 4075 mg
  • Vitamín A 4075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem.

  • 2

    Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout.

  • 3

    Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo.

  • 4

    Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme.

  • 5

    V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi.

  • 6

    Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit.

  • 7

    Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme.

Komentáře k receptu