Čokoládový bostonský koláč
Suroviny
- 225 g Čokoláda hořká
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Cukr moučkový
- 225 g Těsto Wonton
- 150 g Čokoláda na vaření
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 1.5 dl Žervé
- 4 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Griotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 29 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 132.6 mg
- Draslík 291.5 mg
- Vláknina 10880 mg
- Vitamín A 10880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme těsto vidličkou, položíme na pečící papír a 20 minut pečeme. Papír odstraníme a vrátíme do trouby na 5 minut. Poté vyndáme a necháme vychladit.
-
2
Kousky čokolády nalámeme do talíře a necháme talíř nad hrncem s vařící vodou, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozetřeme ji na chladný podklad. Jakmile čokoláda ztuhne, naškrábeme z ní ozdobné kornoutky.
-
3
Do pěny ušleháme vejce s cukrem, přisypeme mouku, cukr, sůl, moučkový cukr a vmícháme vanilkový extrakt. Vznikne nám náplň.
-
4
V hrnci uvedeme mléko s jogurtem do varu a přecedíme do jablečné směsi. Nalijeme do hrnce s dvojitým dnem a mícháme, dokud směs nebude hustá.
-
5
Čokoládu zahříváme v hrnci jemně s griotkou, dokud se nerozpustí. Vmícháme do vaječného krému, odstavíme a necháme vychladnout.
-
6
Do korpusu z těsta vlijeme čokoládovou směs, na ni rozetřeme žervé a ozdobíme čokoládovými kornoutky.