Chlebíček z jablek
Suroviny
- 800 g Jablka
- 80 g Máslo čerstvé
- 40 g Smetana 33% (šlehačka)
- 120 g Cukr krupice
- 450 g Mouka polohrubá
- 80 g Tuk ztužený
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1063 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 49 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 146 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 427.3 mg
- Vláknina 15973 mg
- Vitamín A 15973 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka bez jádřinců nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
-
2
Změklý tuk a máslo v míse utřeme s cukrem do pěny. Poté postupně vmícháme vejce, smetanu a na závěr mouku s kypřícím práškem, solí, sodou a vanilkový cukr. Do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Těstem naplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut.
-
3
Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.