Chlebíček z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 g Cukr krupice
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 80 g Tuk ztužený
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 146 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 427.3 mg
  • Vláknina 15973 mg
  • Vitamín A 15973 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka bez jádřinců nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.

  • 2

    Změklý tuk a máslo v míse utřeme s cukrem do pěny. Poté postupně vmícháme vejce, smetanu a na závěr mouku s kypřícím práškem, solí, sodou a vanilkový cukr. Do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Těstem naplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut.

  • 3

    Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu