Utopenci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salám měkký
  • 250 g Cibule
  • 50 g Okurky nakládané
  • 15 g Cukr krupice
  • 4 g Sůl
  • 2 g Bobkový list
  • 4 g Pepř černý celý
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Kmín celý
  • 200 g Chléb konzumní
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1733 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 412.5 mg
  • Vláknina 3699.5 mg
  • Vitamín A 3699.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Točený salám (nebo špekáčky), kyselé okurky a cibuli pokrájíme na středně velké kostičky, promícháme a nasypeme do větší sklenice.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Přilijeme ocet, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, kmín, sůl a povaříme pět minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme salám s cibulí a okurkou, zakryjeme víčkem a dáme do chladu uležet.

  • 3

    Podáváme s chlebem jako pikantní předkrm nebo jako pochoutku k pivu.

Komentáře k receptu