Salát s pomeranči a ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 14379.8 mg
- Vitamín A 14379.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy zbavené košťálu opláchneme ve studené vodě. Část listů použijeme na vyložení mísy, zbytek natrháme na malé kousky.
-
2
Ostrým nožem okrájíme pomeranče až na dužinu a jednotlivé dílky vykrájíme tak, aby byly bez dělící průsvitné slupky. Šťávu použijeme do zálivky.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
-
4
Očistíme ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na tenké plátky.
-
5
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme bílý vinný ocet, hořčici, pepř, sůl a 3 lžíce pomerančové šťávy, metlou pak postupně přišleháme olivový olej.
-
6
Listy salátu, kolečka cibule a plátky ředkviček dobře se zálivkou promícháme a vše pak vložíme do mísy, kterou jsme vyložili celými salátovými listy. Nahoru nakonec poklademe pomerančové dílky.