Salát s pomeranči a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Cibule červená
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 14379.8 mg
  • Vitamín A 14379.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy zbavené košťálu opláchneme ve studené vodě. Část listů použijeme na vyložení mísy, zbytek natrháme na malé kousky.

  • 2

    Ostrým nožem okrájíme pomeranče až na dužinu a jednotlivé dílky vykrájíme tak, aby byly bez dělící průsvitné slupky. Šťávu použijeme do zálivky.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka.

  • 4

    Očistíme ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na tenké plátky.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme bílý vinný ocet, hořčici, pepř, sůl a 3 lžíce pomerančové šťávy, metlou pak postupně přišleháme olivový olej.

  • 6

    Listy salátu, kolečka cibule a plátky ředkviček dobře se zálivkou promícháme a vše pak vložíme do mísy, kterou jsme vyložili celými salátovými listy. Nahoru nakonec poklademe pomerančové dílky.

Komentáře k receptu