Kuskus s lososovými steaky
Suroviny
- 20 g Tuk
- 225 g Kuskus
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 680 g Losos - filety
- 125 ml Pomerančová šťáva
- 375 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 14 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 1043 mg
- Vláknina 9453.8 mg
- Vitamín A 9453.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát.
-
2
Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou.