Vejce se žloutkovým krémem a ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sýr Niva 50% - tavený
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 0.5 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3760 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 365 g
  • Sodík 1409 mg
  • Bílkoviny 114 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 2753.4 mg
  • Draslík 1503.4 mg
  • Vláknina 15335 mg
  • Vitamín A 15335 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 291.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. Přidáme k nim změklé máslo, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, hořčici, majonézu, sýr Nivu a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém.

  • 2

    Omyjeme lístky kerblíku. Půlky vajec ozdobíme žloutkovým krémem, ozdobíme lístky kerblíku, vlašskými ořechy a servírujeme.

Komentáře k receptu