Vejce se žloutkovým krémem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3760 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 365 g
- Sodík 1409 mg
- Bílkoviny 114 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 2753.4 mg
- Draslík 1503.4 mg
- Vláknina 15335 mg
- Vitamín A 15335 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 291.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. Přidáme k nim změklé máslo, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, hořčici, majonézu, sýr Nivu a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém.
-
2
Omyjeme lístky kerblíku. Půlky vajec ozdobíme žloutkovým krémem, ozdobíme lístky kerblíku, vlašskými ořechy a servírujeme.