Pudink toskánský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 289.9 mg
- Draslík 360 mg
- Vláknina 4190 mg
- Vitamín A 4190 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pudinkové formičky vytřeme máslem. Do mísy dáme sušené ovoce a zalijeme teplou vodou. Necháme nasáknout 10 minut.
-
2
Ušleháme v míse žloutky s tvarohem, smícháme s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, skořicí a promícháme.
-
3
Sušené ovoce scedíme a smícháme se směsí s měkkým tvarohem. Formičky naplníme touto směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 180 stupňů.
-
4
Můžeme podávat teplé nebo studené.