Pudink toskánský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Banány sušené
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 289.9 mg
  • Draslík 360 mg
  • Vláknina 4190 mg
  • Vitamín A 4190 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkové formičky vytřeme máslem. Do mísy dáme sušené ovoce a zalijeme teplou vodou. Necháme nasáknout 10 minut.

  • 2

    Ušleháme v míse žloutky s tvarohem, smícháme s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, skořicí a promícháme.

  • 3

    Sušené ovoce scedíme a smícháme se směsí s měkkým tvarohem. Formičky naplníme touto směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 4

    Můžeme podávat teplé nebo studené.

Komentáře k receptu