Dušená masa se zeleninou a žampiony
Suroviny
- 200 g Brambory
- 80 g Kedlubna
- 500 g Špagety, Makarony vařené
- 80 g Žampiony čerstvé
- 500 g Vepřová kýta
- 500 g Telecí kýta
- 80 g Karotka
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 špetka Muškátový květ
- 2 špetka Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1071.4 mg
- Vláknina 7824.8 mg
- Vitamín A 7824.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí a vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očištěnou karotku, kedlubnu, žampiony a nové brambory nakrájíme na čtvrtky, petrželovou nať jemně posekáme, makaróny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Nakrájené maso vložíme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přimícháme sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, muškátový květ a pod poklicí vaříme za občasného promíchání. Po 30 minutách přidáme zeleninu i s bramborami a rozdrceným česnekem, opět vaříme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme uvařené makaróny, posypeme petrželovou natí a 5 minut necháme prohřát.
-
3
Směs servírujeme v hrnci, v němž se vařila.