Závin Esterházy
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Vejce slepičí
- 100 g Vepřové škvarky
- 250 g Mouka polohrubá
- 10 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Kypřicí prášek do pečiva
- 5 g Rum
- 50 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 40 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Ořechy vlašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 133.8 mg
- Draslík 708.4 mg
- Vláknina 3454 mg
- Vitamín A 3454 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.
-
2
Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.