Závin Esterházy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Vejce slepičí
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 g Rum
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 708.4 mg
  • Vláknina 3454 mg
  • Vitamín A 3454 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.

  • 2

    Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.

Komentáře k receptu