Vepřové řízky s omáčkou z jablečného pyré
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 8 ks Pepř černý celý
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Jablečné pyré
- 2 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 25 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 1510 mg
- Vláknina 42557.2 mg
- Vitamín A 42557.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na 4 řízky, pepř umeleme nahrubo, lžíci mouky smícháme s cukrem, naložený zelený pepř slijeme a necháme okapat.
-
2
Řízky obalíme v umletém pepři a poté v mouce s cukrem. Na rozpáleném másle řízky usmažíme, po každé straně 2,5 minuty. Poté je odložíme na mísu a držíme na teple.
-
3
Do výpeku vmícháme lžíci mouky a zarestujeme, přidáme naložený pepř, bílý pepř, sůl, sherry a jablečné pyré. Dobře promícháme a povaříme asi 3 minuty.
-
4
Řízky servírujeme přelité omáčkou.