Zeleninový salát se salámem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Okurky nakládané
- 150 g Salám měkký
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Žampiony - sterilované
- 50 g Kapie
- 100 g Hořčice plnotučná
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 100 g Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 28 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 55.9 mg
- Draslík 186.9 mg
- Vláknina 3180 mg
- Vitamín A 3180 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkký salám a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, kyselé okurky a nakládané kapie na nudličky.
-
2
Všechnu zeleninu a salám nasypeme do mísy, přidáme scezený nakládaný hrášek, kukuřici a nakládané plátky žampionů. Promícháme, smícháme kečup s hořčicí a olejem a salát zalijeme. Před podáváním dáme do lednice vychladit.