Jahelník s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 31 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 170.8 mg
- Draslík 352.7 mg
- Vláknina 13375 mg
- Vitamín A 13375 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2097.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1566.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.
-
3
Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.
-
4
Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.