Lívance z bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Bulgur
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 264.4 mg
  • Vláknina 17799.3 mg
  • Vitamín A 17799.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme mouku s mlékem a vejci na hladké těstíčko.

  • 2

    Přidáme bulgur a cukr a dobře promícháme. Těsto by mělo mít hustou konzistenci.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo, poté snížíme teplotu, vložíme vždy lžíci těsta a uhladíme. Smažíme po obou stranách do zlatohněda.

Komentáře k receptu