Pečení pstruzi s brusinkami
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 kg Pstruh
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1099.9 mg
- Vláknina 177.1 mg
- Vitamín A 177.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a osušené pstruhy vně i uvnitř osolíme, česnek prolisujeme a v misce smícháme s brusinkovým kompotem a pepřem.
-
2
Pstruhy naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy, potřeme brusinkovou zálivkou a zakapeme polovinou rozpuštěného másla. Ryby vložíme do předehřáté trouby a asi 5 minut pečeme. Poté mísu vyjmeme z trouby a přelijeme směsí sójové omáčky a citronové šťávy. Ryby vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších zhruba 15 minut. Během pečení zakapáváme druhou polovinou rozpuštěného másla.
-
3
Pstruhy servírujeme v míse, ve které jsme je pekli.