Marinované tofu pečené na oříškovém másle
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 100 g Paprika zelená
- 200 g Sýr Tofu - uzený
- 10 g Oregano sušené
- 100 g Kapie sterilovaná
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.56 polévková lžíce Máslo arašídové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 281.6 mg
- Vláknina 6586.7 mg
- Vitamín A 6586.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: Do misky vylijeme worcesterskou omáčku, olej, rozmačkaný česnek a dobře promícháme.
-
2
Neochucené tofu nakrájíme na kostky a dáme do marinády na 60 minut. Tofu vyndáme z marinády a v pánvi na oříškovém másle opečeme 2 minuty.
-
3
Rajčata nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a kapii, vše promícháme. Salát upravíme na talíře, přidáme opečené tofu, zakapeme olejem, posypeme oreganem, přidáme plátek citronu. Připravené porce si může každý sám dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.