Kapr v zelenině
Suroviny
- 300 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 ks Celer bulvový
- 0.25 ks Zelí čínské
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Ředkvička
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Koření grilovací
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 19 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 1110.1 mg
- Vláknina 20906.3 mg
- Vitamín A 20906.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme nakrájenou cibuli.
-
2
Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do mísy.
-
3
Oloupeme zbylou zeleninu a nakrájíme na kousky a zasypeme rybu. Dle chuti okořeníme, přidáme vinný ocet a sójovou omáčku, zakápneme chilli omáčkou.
-
4
Při 160 stupních pečeme půl hodiny, dokud kapr není hotový.
-
5
Poté servírujeme se zeleninou.