Rádžpútský pečený chlebíček
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Karamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 10 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 120.1 mg
- Vláknina 2202.3 mg
- Vitamín A 2202.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme v mléce, poté vmícháme všechny ostatní ingredience. Mouku přidáme až nakonec. Vypracujeme těsto a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
V rozpálené troubě pečeme cca 15-20 minut. Poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.