Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan
Suroviny
- 9.5 g Med včelí
- 56 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mrkev kořen
- 10 g Okurky
- 1 g Sezam - semena
- 4 g Sůl
- 1 g Sůl
- 2 g Sůl
- 0.1 g Pepř černý mletý
- 1.4 g Česnek
- 2 g Cukr krupice
- 4 g Cukr krupice
- 10 g Houby čerstvé
- 2.3 g Cibulka jarní
- 50 g Hovězí kýta
- 100 g Fazole mungo
- 6 g Hořčice
- 9 ml Omáčka sójová
- 15 ml Ocet kvasný lihový
- 600 ml Voda pitná
- 15 ml Voda pitná
- 2 ml Olej sezamový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Shiitake houby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 5 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 841.3 mg
- Vláknina 15244.8 mg
- Vitamín A 15244.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků.
-
2
Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu.
-
3
Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky.
-
4
Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit.
-
5
Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl.
-
6
Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé.