Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9.5 g Med včelí
  • 56 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mrkev kořen
  • 10 g Okurky
  • 1 g Sezam - semena
  • 4 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 2 g Sůl
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 1.4 g Česnek
  • 2 g Cukr krupice
  • 4 g Cukr krupice
  • 10 g Houby čerstvé
  • 2.3 g Cibulka jarní
  • 50 g Hovězí kýta
  • 100 g Fazole mungo
  • 6 g Hořčice
  • 9 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet kvasný lihový
  • 600 ml Voda pitná
  • 15 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej sezamový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Shiitake houby
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 841.3 mg
  • Vláknina 15244.8 mg
  • Vitamín A 15244.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků.

  • 2

    Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu.

  • 3

    Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky.

  • 4

    Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit.

  • 5

    Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl.

  • 6

    Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu