Hruškový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131 mg
- Vláknina 6756.5 mg
- Vitamín A 6756.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout.
-
2
Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme.