Sezamové carpaccio z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 397.1 mg
- Vláknina 8900 mg
- Vitamín A 8900 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
-
2
Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.