Hrk hrk buchta
Suroviny
- 100 g Poleva čokoládová
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 balení Kompot mandarinkový
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 1 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 1 hrnek Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 66 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 166.7 mg
- Vláknina 3481.5 mg
- Vitamín A 3481.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto z cukru, mouky, oleje, prášku do pečiva, mléka a vajec a upečeme ve vyhřáté troubě, poté necháme zchladnout.
-
2
Na polevu dáme suroviny do nádoby - pudink, kompot i se šťávou, utěsníme poklicí a několikrát zahrkáme, až poleva zhoustne.
-
3
Poté rozetřeme na buchtu a ozdobíme čokoládovou polevou. Pudinkový prášek musí být bez vaření!