Sladcí ježci
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 300 g Marmeláda borůvková
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 15 ks Mandle
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1512 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 121 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 1447.6 mg
- Vláknina 47603.5 mg
- Vitamín A 47603.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 49.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh.
-
2
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme.
-
3
Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme.
-
4
Z vrchu také potřeme marmeládou.
-
5
Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce.
-
6
Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme.
-
7
Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme.