Sladcí ježci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 300 g Marmeláda borůvková
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 ks Mandle
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1512 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 1447.6 mg
  • Vláknina 47603.5 mg
  • Vitamín A 47603.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 49.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme.

  • 3

    Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme.

  • 4

    Z vrchu také potřeme marmeládou.

  • 5

    Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce.

  • 6

    Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme.

  • 7

    Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme.

Komentáře k receptu