Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem
Suroviny
- 10 g Křen
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Mandarinky
- 1 ks Pomeranče
- 1 dl Voda pitná
- 1 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 704.6 mg
- Vláknina 4563.5 mg
- Vitamín A 4563.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a necháme na studeném místě odpočívat.
-
2
Salát: Pomeranče, mandarinky oloupeme, měsíčky oddělíme, překrojíme na půlky a vložíme do mísy. Vodu, jemně nastrouhaný křen a med dobře rozšleháme, přilijeme worcester, vše vylijeme do mísy s pomerančem a mandarinkami. Vše důkladně promícháme.
-
3
Na pánvi zahřejeme máslo, na něm z obou stran opečeme filety, které ještě teplé pokládáme na talíř. Přidáme připravený salát a na rybu položíme plátek citrónu.