Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mandarinky
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 704.6 mg
  • Vláknina 4563.5 mg
  • Vitamín A 4563.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a necháme na studeném místě odpočívat.

  • 2

    Salát: Pomeranče, mandarinky oloupeme, měsíčky oddělíme, překrojíme na půlky a vložíme do mísy. Vodu, jemně nastrouhaný křen a med dobře rozšleháme, přilijeme worcester, vše vylijeme do mísy s pomerančem a mandarinkami. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Na pánvi zahřejeme máslo, na něm z obou stran opečeme filety, které ještě teplé pokládáme na talíř. Přidáme připravený salát a na rybu položíme plátek citrónu.

Komentáře k receptu