Velikonoční bábovka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1622 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 595.7 mg
  • Draslík 199.6 mg
  • Vláknina 10989.7 mg
  • Vitamín A 10989.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 201.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.

  • 3

    Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu