Velikonoční bábovka s uzeným masem
Suroviny
- 600 g Vepřová uzená plec
- 120 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 10 ks Rohlíky bílé
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1622 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 595.7 mg
- Draslík 199.6 mg
- Vláknina 10989.7 mg
- Vitamín A 10989.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 201.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
-
2
V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.
-
3
Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.