Ovocné kosočtverce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Borůvky
  • 60 g Jahody zahradní
  • 500 g Listové těsto
  • 20 g Cukr moučkový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Nektarinka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 52.2 mg
  • Vláknina 2935 mg
  • Vitamín A 2935 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 2

    Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.

  • 3

    Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu