Ovocné kosočtverce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 52.2 mg
- Vláknina 2935 mg
- Vitamín A 2935 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
2
Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.
-
3
Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.