Velikonoční nádivka s uzeným masem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Vepřová uzená plec
- 400 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Rohlíky bílé
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Kopřiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 41 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 527.3 mg
- Draslík 145.7 mg
- Vláknina 8527.3 mg
- Vitamín A 8527.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.
-
2
V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.
-
3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.