Lívance s jahodovou kaší
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Jahody zahradní
- 40 g Cukr krupice
- 500 ml Mléko polotučné
- 100 ml Sodovka
- 50 ml Olej rostlinný
- 800 ml Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 29 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 752.3 mg
- Vláknina 13636 mg
- Vitamín A 13636 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
-
2
Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku.
-
3
Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit.
-
4
Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.