Lívance s jahodovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Jahody zahradní
  • 40 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Sodovka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 800 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 752.3 mg
  • Vláknina 13636 mg
  • Vitamín A 13636 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

  • 2

    Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku.

  • 3

    Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit.

  • 4

    Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.

Komentáře k receptu