Krémová polévka ze slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle slávky
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana na vaření
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 963 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 612.9 mg
  • Vláknina 1462.5 mg
  • Vitamín A 1462.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Slávky opláchneme, vložíme do vařící vody přibližně na 5 minut, uvařené scedíme, necháme vychladnout a vyndáme je z mušlí.

  • 2

    V hrnci roztopíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, všechny suroviny orestujeme, zalijeme vínem, povaříme do vypaření vína, osolíme, opepříme, vlijeme vývar, povaříme, zalijeme smetanou, za stálého míchání přivedeme k varu a horkou polévku mixérem rozmixujeme. Do rozmixované polévky přimícháme drobně nasekanou petrželku.

  • 3

    Polévku porcujeme na hluboké talíře, vedle do malé misky přidáme krutony.

  • 4

    Krajíce chleba nakrájíme na kostky, v pánvi rozpálíme olej a na něm kostky chleba opečeme, tak připravíme krutony do polévky.

Komentáře k receptu