Povidlový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 28 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 72 mg
- Vláknina 1697.6 mg
- Vitamín A 1697.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto.
-
2
Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem.
-
3
Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme.