Velikonoční nepečený dort z dětských piškotů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Piškoty dětské kulaté
  • 150 g Cukr moučkový
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 40 g Mandle
  • 30 g Želatina čirá
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 3 kávová lžička Káva mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1194 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 369.4 mg
  • Vláknina 11593.5 mg
  • Vitamín A 11593.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 391.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mletou kávu přelijeme vroucí vodou, přilijeme rum a necháme vychladnout.

  • 2

    V mléce rozšleháme žloutky a cukr a ve vodní lázni šleháme, až krém zhoustne. Krém necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme ve 150 ml vody a zahříváme, až začne houstnout. Želatinu vmícháme do krému. Bílky ušleháme do pevné pěny a přimícháme do krému spolu s mletými ořechy.

  • 3

    Dortovou formu vypláchneme vodou, dno vyložíme piškoty, zakapeme rumovou kávou a potřeme částí krému. Krém poklademe piškoty (piškoty vrstvíme i na boky formy), zakapeme kávou a opět překryjeme krémem. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou piškoty pokapané kávou.

  • 4

    Dort necháme pod fólií do druhého dne v chladničce ztuhnout.

  • 5

    Ztuhlý dost vyjmeme z dortové formy, boky i vrch dortu potřeme smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna. Lehce opraženými lupínky mandlí ozdobíme obvod dortu.

Komentáře k receptu