Šátečky s hruškovo-jablkovou náplní
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 200 g Jablka
- 200 g Hrušky
- 50 g Hrozinky
- 70 g Džem jablečný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr skořicový
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 118 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 136.2 mg
- Vláknina 9982.5 mg
- Vitamín A 9982.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka se zralými hruškami. Rozkrájíme je, zbavíme semínek. Ovoce nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omyjeme a necháme okapat hrozinky, které přidáme do mísy. Ovoce smícháme s jablečným džemem, který jsme si trochu rozehřáli. Ovocnou směs ochutíme skořicovým cukrem, špetkou muškátového oříšku a špetkou pomletého hřebíčku. Přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu, směs promícháme.
-
2
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně 15 cm. Na každý čtverec položíme lžíci ovocné náplně a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku.
-
3
Šátečky poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
-
4
Povrch šátečků propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20-25 minut dozlatova, pak je z trouby vyjmeme. Vychladlé šátečky posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.