Šátečky s hruškovo-jablkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Jablka
  • 200 g Hrušky
  • 50 g Hrozinky
  • 70 g Džem jablečný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 136.2 mg
  • Vláknina 9982.5 mg
  • Vitamín A 9982.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka se zralými hruškami. Rozkrájíme je, zbavíme semínek. Ovoce nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omyjeme a necháme okapat hrozinky, které přidáme do mísy. Ovoce smícháme s jablečným džemem, který jsme si trochu rozehřáli. Ovocnou směs ochutíme skořicovým cukrem, špetkou muškátového oříšku a špetkou pomletého hřebíčku. Přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu, směs promícháme.

  • 2

    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně 15 cm. Na každý čtverec položíme lžíci ovocné náplně a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku.

  • 3

    Šátečky poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.

  • 4

    Povrch šátečků propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20-25 minut dozlatova, pak je z trouby vyjmeme. Vychladlé šátečky posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře k receptu