Koláč bramborový s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 50 g Kukuřice cukrová
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 175 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Mléko nízkotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 20 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 212.6 mg
- Draslík 845.4 mg
- Vláknina 7108 mg
- Vitamín A 7108 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.
-
2
Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.
-
3
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.
-
4
Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.
-
5
Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
6
Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.
-
7
Ihned podáváme.