Pivovarský tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1634 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 81.5 mg
- Draslík 244.1 mg
- Vláknina 1247.2 mg
- Vitamín A 1247.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.
-
2
Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.
-
3
Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.
-
4
Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.