Pivovarský tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 1000 g Vepřový bok
  • 100 g Tuk
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Nové koření mleté
  • 200 g Cibule
  • 15 g Česnek
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1634 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 244.1 mg
  • Vláknina 1247.2 mg
  • Vitamín A 1247.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.

  • 2

    Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.

  • 3

    Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.

  • 4

    Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu